Станишев намери място в листата на БСП за евроизборите

Станишев намери място в листата на БСП за евроизборите

Станишев намери място в листата на БСП за евроизборите

Председателят на Партията на европейските социалисти(ПЕС) Сергей Станишев е 5-ти в листата на БСП за предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент. Това стана ясно след близо 11-часово заседание на Националния съвет на БСП и таен вот, който доведе до разместването на предложената от Корнелия Нинова листа с кандидати за евровота.

Името на Станишев не фигурираше в списъка на Нинова, но Националният съвет на БСП реши да добави 9 нови кандидати към предложената проектолиста. След тайно гласуване се стигна до балотаж за второто и третото място - между Петър Витанов и Цветелина Пенкова, както и за петото и шестото - между Сергей Станишев и Иван Кръстев. Припомняме, че на 17 март за водач на листата на БСП бе избрана Елена Йончева.

След вота от мястото си в листата се отказа Янаки Стоилов, който бе втори в предложения от Нинова списък, но падна до 12-та позиция след гласуването на пленума. Отвод си направи и Антон Кутев, който не попадна в първоначалната листа, но пленумът му отреди 15-то място.

Пълната листа изглежда по следния начин:

1. Елена Йончева

2. Петър Витанов

3. Цветелина Пенкова

4. Иво Христов

5. Сергей Станишев

6. Иван Кръстев

7. Деница Златева

8. Румен Гечев

9. Момчил Неков

10. Велизар Енчев

11. Димитър Данчев

12. Тодор Стоилов

13. Валери Жаблянов

14. Мариела Модева

15. Десислав Тасков

16. Крум Дончев

17. Емил Георгиев

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ