Стефан Янев: Проведените в неделя избори не са опорочени

Стефан Янев: Проведените в неделя избори не са опорочени

Стефан Янев: Проведените в неделя избори не са опорочени

Независимо от предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да бъдат организирани и ще се създадат предпоставки за изкривявания, нарушения и опорочаване на вота, те не се сбъднаха. Това заяви служебният премиер Стефан Янев преди началото на днешното правителствено заседание, в коментар за отминалите предсрочни парламентарни избори и първия тур на президентския вот. 

Проведените в неделя избори не са опорочени, подчерта пред служебните министри Стефан Янев. И се позова на оценката на външните наблюдатели от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). 

"Българските граждани имаха възможността да гласуват честно, свободно и открито. Служебният кабинет направи възможното както по организацията на изборите, така и за предотвратяването на грозните явления, свързани с купуването на гласове и корпоративния вот", посочи премиерът. Според него такава е била и оценката на външните наблюдатели от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. 

Той обаче не скри притеснението си от относително ниската избирателна активност и отправи призив хората да излязат и да гласуват на балотажа. 

"Още веднъж ще си позволя да призова българските граждани да гласуват честно и открито. Да дадат своя глас и предпочитанията си за тази президентска двойка, за която смятат, че най-успешно ще уплътни заложените в конституцията правомощия на президентската институция, тъй като в неделя предстои вторият тур на президентския вот. Бъдете активни", допълни министър-председателят. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ