Тошко Йорданов: До 15 дни ще е ясно дали ще има правителство или нови избори

Тошко Йорданов: До 15 дни ще е ясно дали ще има правителство или нови избори

Тошко Йорданов: До 15 дни ще е ясно дали ще има правителство или нови избори

„Този парламент, който нареди българския народ, е по-различен от предишния. Според нас той е доста по-близък до реалността и до това, което желаят българските граждани.“ Това каза Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ в декларация от името на група в началото на 46-ото Народно събрание.

„Самият факт, че тук присъства Министерски съвет, означава, че хората, които стоят тук не се срамуват да застанат зад нас“, добави той.

Той заяви, че когато президентът Радев даде мандат на ИТН, от партията ще предложат предложат кабинет и ще проведат разговор за политиките, които ще се провеждат.

“За азговорите, които ще проведем с останалите колеги, за посоката, в която би трябвало да тласнем страната – не мисля, че имаме големи различия, нито по темата с главния прокурор, нито по темите със съдебната реформа и унизителните пенсии на нашите майки и бащи“, коментира Йорданов.

По думите му в следващите 14-15 дена, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове, са верни, би трябвало да има правителство, което да продължи работата, започната от служебния кабинет.

Ако няма, вероятността да отидем на предсрочни избори е голяма.

„Ако няма, вероятността за нови избори е голяма. Птговорността е наша. През този период ще стане ясно дали можем да работим заедно по нещата, които сме декларирали, че искаме да направим, или ще ходим на избори, което – ако се стигне до там, няма нищо неправилно и недемократично“, заяви Тошко Йорданов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ