Трифонов: Не можем да знаем плагиатствал ли е Петър Илиев

Трифонов: Не можем да знаем плагиатствал ли е Петър Илиев

Трифонов: Не можем да знаем плагиатствал ли е Петър Илиев

„Дали Петър Илиев е плагиатствал или не – ние не можем да знаем, защото нито сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно.“ Така лидерът на ИТН, Слави Трифонов, коментира казуса с Петър Илиев за плагиатство от труд на негов колега от Юридическия факултет към Софийския университет.

„Ти, който симпатизираш, участваш или ще симпатизиращ и ще участваш в „Има такъв народ“, ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев. Затова се налага да бъдеш перфектен“, отбеляза Трифонов.

 

 

„Петър Илиев беше едно от предложенията на „Има такъв народ“ за министри, ако въобще се беше стигнало до възможността „Има такъв народ“ да реализира правителство“, посочи още лидерът на ИТН. По думите му обаче това е било „отдавна“ и оттогава са се случили „много неща“.

„Петър Илиев не е бил във властта, не е отговарял за магистрали, за пари и за каквото и да било, свързано с власт“, пише Трифонов.

Според него интересът към преподавателя от СУ, който бе сред номинираните министри и при двата опита на ИТН да състави кабинет, е интерес към самата партия, „към нашите решения и нашите действия“.

Вчера Етичната комисия на СУ, където Петър Илиев е преподавател, заключи, че в книгата му „Компетенцията на Народното събрание“ има данни за плагиатство от експерта по конституционно право доц. д-р Наталия Киселова и нейната дисертация „Парламентарен контрол“. В труда си Илиев не е цитирал своята колежка като източник.

В свое становище по-късно той коментира, че не приема становището на Етичната комисия, както и че тя се е водила от „политически съображения“ в решението си.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ