Тръмп избухна срещу обвиненията по "руската връзка" в изборите

Тръмп избухна срещу обвиненията по руската връзка в изборите

Тръмп избухна срещу обвиненията по "руската връзка" в изборите

Разследването на предполагаемата руска намеса в американските президентски избори влиза в това фаза – днес се очакват първите официални обвинения и арести.

Си Ен Ен съобщи в края на миналата седмица, че Голямото жури, свикано от специалния прокурор Робър Мълър, е одобрил в петък първото обвинение и днес може да бъде задържан най-малко един обвиняем. Засега няма догадки за името му.

Заради разследването на „руската връзка“ американският президент Доналд Тръмп уволни бивши директор на ФБР Джеймс Коми и от началото на аферата твърди, че разследването е „лов на вещици“.

Преди очакваните днес събития, той избухна отново в Twitter срещу бившата си съперница на изборите – демократката Хилари Клинтън. Тръмп отново отрече руската намеса и се опита да отмести фокуса на вниманието около обвиненията към демократите, отбелязва Би Би Си.

"Никога не съм виждал такова единение и гняв сред републиканците заради липсата на разследване срещу Клинтън за Фалшивото досие", заяви Тръмп в Twitter във връзка с публикациите, че щабът на Клинтън е платил за досието, свързващо го с Русия.

Той атакува демократите и за урановата сделка с Русия, обвинява бившия шеф на ФБР Джеймс Коми, че е покровителствал Клинтън и недоволства, че "вместо с това, те се занимават с измислен "сговор", какъвто не съществува". „Направете нещо!“, пише накрая Тръмп.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ