Тръмп може да поднови публичните си прояви още утре

Тръмп може да поднови публичните си прояви още утре

Тръмп може да поднови публичните си прояви още утре

Президентът е завърши курса си на лечение от коронавируса, откакто се е върна в Белия дом. Той е в стабилно състояние и би могъл да се върне към публичните си ангажименти още в събота. Това заяви лекарят на американския президент Доналд Тръмп Шон Конли, цитиран от Ройтерс.

Събота ще е десетият ден, откакто в четвъртък беше поставена диагнозата, и въз основа на траекторията на разширената диагностика, която извършва екипът, смятам, че тогава президентът би могъл да се върне към публичните си дейности без риск, каза лекарят в кратко становище, разпространено от Белия дом и цитирано от Франс прес.

Конли отбеляза, че Тръмп е реагирал изключително добре на лечението и откакто се е върнал от болницата, изследванията му са стабилни и не показват никакъв признак болестта да прогресира.

Междувременно предизборният щаб на Тръмп заяви, че е готов да се отложи предстоящият втори кандидатпрезидентски дебат с една седмица, но държи да има и трети, предаде БТА.

Екипът на Тръмп изглежда приема предложението от щаба на кандидата на демократите за президент на САЩ Джо Байдън дебатът да бъде отложен за 22 октомври, но настоява третият предвиден дебат да бъде отложен за 29 октомври, сиреч броени дни преди изборите на 3 ноември.

Американците заслужават да чуят директно и двамата президентски кандидати на тези две дати - 22 и 29 октомври, заяви мениджърът на кампанията на Тръмп Бил Степиън, като обвини медиите, че се опитват "да скрият"Байдън, предаде ДПА

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ