Тръмп сам измислил медицинското си досие

Тръмп сам измислил медицинското си досие

Тръмп сам измислил медицинското си досие

Президентът Доналд Тръмп сам съчинил медицинското си досие по време на предизборната кампания през 2016 г., заяви пред Си Ен Ен лекарят му по онова време Харолд Борншайн, който подписал доклада.

„Той ми продиктува писмото. Аз не съм го писал“,  цитира думите му телевизията. Според лекаря документът е напълно измислен.

Според медицинския доклад, публикуван пред декември 2015 г. Тръмп има „отлично кръвно налягане“ и „няма никакви значителни проблеми със здравето“. Подчертава се, че Тръмп се отличава с „изключителна сила и издръжливост“, не злоупотребява с цигари и алкохол, никога не е диагностициран с ракови заболявания. Не е претърпявал по-сериозни операции освен от апендицит на 10-годишна възраст и че, ако победи на изборите, ще стане „най-здравият човек, заемал този пост“.

В интервю за Ен Би Си Борнщайн каза вчера, че през февруари 2017, когато Тръмп вече беше в Белия дом,  в кабинета му дошли неговият бодигард Кейт Шилър, адвокатът Алън Гартън  и още един мъж, които иззели всички документи за здравето на президента и оставили „хаос в кабинета“.

Оттогава милиардерът прекъснал всякакви отношения с лекаря си. Това станало, след като Борнщайн казал пред журналисти, че предписвал на Тръмп препарати за стимулиране на растежа на косата, срещу зачервяването на кожата, както и за повишен холестерин в кръвта.

По време на кампанията през 2016 г. здравето на кандидатите беше специална тема. Тръмп няколко пъти твърдеше, че бившият държавен секретар Хилари Клинтън не е достатъчно здрава и щабът й беше принуден да го опровергава.

След новия епизод на разкрития около Тръмп Белият дом пак опроверга. Случилото се е „нормална процедура“, каза говорителката му Сара Сандърс.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ