Тръмп се извини на Кавано от името на нацията

Тръмп се извини на Кавано от името на нацията

Тръмп се извини на Кавано от името на нацията

Съдията от Върховния съд на САЩ Брет Кавано положи клетва отново тази вечер на церемония за медиите в Белия дом, но не преди президентът Доналд Тръмп да порицае отново противниците му, които не искаха той да встъпи в длъжност, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Церемонията можеше да бъде обединяващ момент за страната, но вместо това Тръмп я използва, за да порицае водената срещу Кавано кампания, целяща според него личното му унищожаване и базирана на измами.

"От името на нашата нация искам да се извиня на Брет и на цялото семейство Кавано за ужасната болка и страдание, които бяхте принудени да изтърпите", заяви Тръмп, визирайки тежката политическа борба около номинацията му, след като съдията беше обвинен в сексуални посегателства.

"Вие, сър, бяхте признат за невинен след историческо изпитание", заяви Тръмп.

Кавано стана официално член на Върховния съд на САЩ в събота. Днес ще бъде първото му заседание. Самият той увери, че борбата около номинацията му не го е променила и че не таи злоба. Върховният съд "не е поддръжник на политически институции", подчерта той и увери, че след края на кампанията около назначението си ще се фокусира върху задълженията си като съдия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ