Туризмът създава около 12% от БВП-то ни

Туризмът създава около 12% от БВП-то ни

Туризмът създава около 12% от БВП-то ни

„България от години обогатява своите туристически продукти и днес имаме привилегията да сме от страните, които предлагат разнообразие от възможности за почивка и отдих. Туристическият бранш допринася с около 12 на сто за БВП на страната ни“. Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова по време на среща с Марк Ван Мюлдърс, вицепрезидент на Европейската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите (HOTREC), съобщиха от пресслужбата на кабинета.

В разговора е участвало също ръководството на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, която от началото на годината е редовен член на HOTREC.

„Правителството винаги е отворено за диалог с представителите на ресторантьорския и хотелиерския бизнес. Съвместното ни сътрудничество подпомага развитието на туристическия сектор в България”, подчерта вицепремиерът Николова.

В Европейската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите членуват 45 национални организации от 26 европейски държави, се напомня в прессъобщението. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ