Уволниха служител на ФБР заради критики към Тръмп

Уволниха служител на ФБР заради критики към Тръмп

Уволниха служител на ФБР заради критики към Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства уволнението на служителя на ФБР Питър Строк, който пращаше на любовницата си критични към Тръмп есемеси, съобщиха Франс прес и ТАСС.

Адвокатът на Строк Айтан Гьолман съобщи, че след 21 години служба във ФБР Строк е бил уволнен в петък от заместник-директора Дейвид Баудич, предаде БТА.

"Най-сетне агент Питър Строк бе уволнен. Дали сега ще се прекрати Ловът на Вещици, след като с него бе натоварен Строк?", запита Тръмп в Туитър, имайки предвид разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори в САЩ от 2016 г. и по-специално за евентуално съглашателство на членове на предизборния екип на Тръмп с Русия.

При откриването на есемесите против Тръмп Мълър незабавно отстрани 48-годишния Строк от екипа си.

"Нали няма да стане президент? Нали?", беше написала любовницата на Строк Лиса Пейдж, самата тя служителка на ФБР, в есемес през август 2016 г.

"Няма. Няма. Ще му попречим", отвърна Строк.

"Решението да бъде уволнен Строк е взето заради политически натиск и за наказване на агент Строк, че е упражнил защитената от Първата поправка своя свобода на словото, а не при безпристрастно и независимо разглеждане на фактите", заяви адвокатът му.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ