Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Валери Симеонов иска термокамери и изолатори по границата заради „Ковид-19“

Снимка от официалния фейсбук профил на Валери Симеонов

Като гранична държава на ЕС настояваме на граничните пунктове с Турция - Малко Търново, Лесово и Капитан Андреево, да бъдат монтирани термокамери и изолатори заради коронавируса. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов на брифинг в парламента.

„Трябва да бъде създадена организация за транспортиране и лечение на хора със симптоми на заболяването. Към настоящия момент единствените мерки, които са взети за предпазване от навлизането на вируса в България са монтираните термокамери на летищата, както и съответната организация за изолиране на заболелите“, добави Симеонов.  

Според НФСБ е изключително опасно, че в съседна Турция са констатирани 12 случая на заразени, като отчитат, че данните са от преди седмица и е вероятно броят на заразените вече да се е увеличил.

„По официална статистика коронавирусът вече е взел над 1500 жертви, а заразените са над 64 000 души в целия свят. Разпространението му е мълниеносно и процентът на смъртните случаи е изключително висок, като всяко денонощие умират по около 116 души“, припомни лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов настоява спешна да се свика Кризисният щаб при премиера, за да бъдат обсъдени конкретни мерки за ограничаване на заболяването.

 

още по темата
още от Политика
23
Неделя
Февруари