Васил Божков учреди дистанционно "Българското лято"

Васил Божков учреди дистанционно Българското лято

Васил Божков учреди дистанционно "Българското лято"

Лансираният от Васил Божков преди няколко месеца политически проект - нова партия под името "Българското лято" е провел вчера първо учредително събрание в София, стана ясно от съобщение на инициативния комитет на формацията до медиите. Над 60 учредители са се събрали на първото заседание на Инициативния комитет, а основателят Васил Божков се е включил с жива онлайн връзка.

„Вие сте хората, които не се страхуват. Които знаете и можете. Вие сте бъдещето и настоящето на нацията. Аз ви поддържам и подкрепям с всички сили и възможности. Трябва да прочистим държавата, да махнем хунтата и да изградим новото бъдеще на България заедно. Днес поставяме началото.“, гласи цитираното в съобщениетно послание на Божков към присъстващите.

За председател на събранието единодушно е бил избран Борил Соколов, който представил пред присъстващите мисията и принципите на „Българско лято“.

Според учредителната декларазия на партията „третата национална катастрофа е факт, разделението на властите е имитация, демокрацията е фасадна, институциите не работят, съдебната система не раздава справедливост, прокуратурата е превърната в бухалка, върховният ѝ ръководител не отговаря пред никого.“  Учредителите на „Българско лято“ заявяват, че чрез създаването на активно правителство и обединяването на ресурсите на държавата и нейните граждани е възможно да бъде реализиран пълният потенциал на страната.

В основите си партията залага следване на принципите на пряката демокрация и върховенство на закона, уважение към многообразието на обществото във всичките му форми. 

Конкретните цели, мисията и платформата на партията, ще бъдат обявени на следващото събитие на "Българско лято", насрочено за ноември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ