Владислав Горанов: Няма причина да се оттеглям

Владислав Горанов: Няма причина да се оттеглям

Владислав Горанов: Няма причина да се оттеглям

Няма никаква причина да се оттеглям, 10 дни след като съм удовлетворен от един изключително успешен за България проект, а именно интеграцията в Банковия съюз и в приближаването към еврото. Това заяви в разговор с журналисти финансовият министър Владислав Горанов, след края на дебатите по вота на недоверие в Народното събрание.

„Ако смятате, че това е провал на политиката или фискалните показатели в последните години са провал на политиката, това значи, че би трябвало да има претенции към мен. Аз не намирам такива основания“, коментира още Горанов.

Той не приема и критиките, че е обвързан с ДПС. „Бях първият човек, застанал до Борисов в дебата от март 2009 г., преди изборите, които той спечели и започна първия мандат. Искам конкретни примери за мои действия в политиката или в законодателната област, които могат да ме привържат. Но в действителност, много пъти съм искал подкрепата на парламентарната група на ДПС по теми, по които имаме общи идеи. Няколко пъти са ми помагали при запазването на сегашния данъчен модел“, заяви министърът на финансите, цитиран от БНТ, и добави, че е търсил подкрепата и на други парламентарни групи, когато са се чували различни гласове за финансовата система на държавата.

Премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министрите на финансите, икономиката и вътрешните работи в миналата сряда с мотива опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Малко по-късно и тримата декларираха готовността да се оттеглят незабавно, още на следващия ден, в четвъртък. Това обаче не се случи, а към момента Горанов, Караниколов и Маринов са в отпуск.

„Аз наистина не разбирам защо обаче колегата ми Горанов и Младен Маринов трябва също да носят този печат. Не считам, че е редно такова отношение към тези двама министри“, заяви днес министърът на икономиката Емил Караниколов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ