Външните министри на Русия и Украйна вече са в Турция

Външните министри на Русия и Украйна вече са в Турция

Външните министри на Русия и Украйна вече са в Турция

Външните министри на Русия и Украйна, които трябва да се срещнат днес, вече са пристигнали в турския град Анталия. Това е първата среща на толкова високо ниво между представители на двете държави след започналата на 24 февруари инвазия.

Сергей Лавров и Дмитро Кулеба са пристигнали вчера заедно с делегациите си на местно летище и са настанени в различни хотели.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу изрази надежда, че разговорите ще са „повратна точка“ и „важна стъпка“ към мир и стабилност, както и че Анкара ще продължи „да полага усилия за траен мир“, предаде Анадолската агенция.

 

 

За отразяване на събитието са акредитирани 334 местни и чуждестранни журналисти от 34 държави.

Общо три срещи между украинска и руска делегации бяха проведени от началото на военния конфликт между двете държави. На тях страните се договориха единствено за обособяване на зелени коридори за превоз на хуманитарна помощ и евакуация на цивилни от обстрелвани градове.

Преди дни говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, обяви, че нападението ще спре, ако Киев се съгласи с изискванията на Москва, включващи потвърждаване на независимостта на Донецката и Луганската народни републики и признаване на Крим за руска територия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ