Военна прокуратура не видя корупция в МО на Каракачанов

Военна прокуратура не видя корупция в МО на Каракачанов

Военна прокуратура не видя корупция в МО на Каракачанов

Военната прокуратура не е видяла основания за образуване на предварително производство по два от сигналите за корупция в главна дирекция "Инфраструктура на отбраната". Сигналите бяха подадени от служебното ръководство на Министерството на отбраната още през май, съобщи БНР.

Още в началото на мандата на първия служебен кабинет служебният министър на отбраната Георги Панайотов поиска от Военната прокуратура и Агенцията за държавна финансова инспекция да проверят дейностите на дирекция "Инфраструктура на отбраната" за периода 2018-2020 година, когато военен министър беше Красимир Каракачанов.
 

Служебното ръководство видя в действията "индикации за корупция" и обясни, че 80% от поръчките за инфраструктурните проекти през 2020 г. са сключени чрез директно възлагане, без проучване на пазара и предпочитане на изпълнители. Преведената сума е за около 184 млн. лева. Част от договорите засягат инфраструктурата за новите изтребители F-16. Директорът на дирекцията за инфраструктура на отбраната беше освободен, а други бяха наказани. "Прокуратурата каза, че няма основание да образува предварително производство", отбеляза Георги Панайотов.
 


 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ