Военното министерството може да даде 3 или 4 хеликоптера „Кугър“ за медицински цели

Военното министерството може да даде 3 или 4 хеликоптера „Кугър“ за медицински цели

Военното министерството може да даде 3 или 4 хеликоптера „Кугър“ за медицински цели

Има възможност министерството на отбраната да предостави три или четири хеликоптера "Кугър" на здравното министерство за медицински цели.
Това заяви в ефира на bTV военният министър Красимир Каракачанов като уточни, че здравното ведомство трябва да прецени дали те ще им свършат работа или е по-добре да се купят нови. 

"Да преценят дали цената, която трябва да се даде за тяхното преоборудване, отговаря като възможности, или е по-изгодно да се купят нови", добави Каракачанов.

"Ние сме декларирали нашата готовност. Армията има три мисии – първата е защитата на териториалната цялост на България. Втората са съюзническите ангажименти и третата е в помощ на населението. Така че сме готови да изпълним и тази трета мисия и я изпълняваме винаги", категоричен е военният министър. 

Каракачанов коментира и предстоящата дата за парламентарните избори. Според него президентът първо е трябвало да направи консултации с парламентарно представените сили и след това да обявява дата. "Трябва да се избере най-подходящото време, в което хората хем да могат да гласуват, без да се притесняват, че могат да се заразят, хем да се осигури безопасността на хората, които участват в изборния процес", на мнение е министърът на отбраната. 

На въпрос възможна ли е коалиция между ВМРО и ГЕРБ за предстоящите избори, той заяви, че все още не е обсъждано подобно нещо. 

Относно призива да не се отделят толкова много средства от Бюджет 2021 за отбрана той заяви, че в момента няма страна в света, която да е намалила разходите си за отбрана. "Тези, които го говорят в парламента или извън него, просто са едни елементарни популисти", заяви министърът на отбраната. 

А по отношение на преговорите за присъединяването на Северна Македония към Европейския съюз, Каракачанов заяви: "Ако продължават да се държат като ментор на България, още дълго време ще си почакат". 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ