Във Флорида ще прибегнат до ръчно преброяване на гласовете за място в Сената

 Във Флорида ще прибегнат до ръчно преброяване на гласовете за място в Сената

Във Флорида ще прибегнат до ръчно преброяване на гласовете за място в Сената

Флорида преминава към ръчно преброяване на гласовете за мястото в Сената, за което битката се оказа оспорвана на междинните избори на 6 ноември, предадоха световните агенции.

След повторно машинно преброяване на гласовете републиканецът Рик Скот, който е бивш губернатор на Флорида, обяви, че води с около 13 000 гласа и каза, че е победител в битката за сенаторското място срещу демократа Бил Нелсън. Тъй като разликата между двамата е 0,25%  според закона трябва да се извърши ръчно преброяване, предава БТА.

Ръчно преброяване на бюлетините, подадени на вота за губернатор на Флорида, засега не се планира. Според последните данни от повторното машинно преброяване на гласовете републиканецът Рон Десантис надделява над демократа Андрю Гилъм с 0,41%.

Властите на Флорида разпоредиха на 10 ноември да бъде извършено машинно повторно преброяване на гласовете, подадени за сенатор и губернатор. Процедурата трябваше да приключи в 15 ч. източноамериканско време вчера, но един от най-големите избирателни окръзи на щата - Палм Бийч, не успя да се справи със срока.

В щата Флорида бяха подадени 8,3 милиона гласа.

След изборите бяха подадени редица жалби. Някои от тях произтекоха от остарелите машини за броене на гласовете. Имаше и дебати дали някои от пратените по пощата гласове трябва да бъдат отчетени. Местен съдия взе решение да се вземат предвид 5000 гласа, подадени по пощата, които преди това изборните власти бяха отхвърлили.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ