Йончева: Имаме защитен свидетел, който ще даде показания за записа с Банов

Йончева: Имаме защитен свидетел, който ще даде показания за записа с Банов

Йончева: Имаме защитен свидетел, който ще даде показания за записа с Банов

Записът е автентичен. Не допускам, че източникът ми на информация е подал грешна информация. Това заяви в интервю за bTV депутатът от БСП Елена Йончева във връзка с аудиозаписа, станал известен като аферата „Ало, Банов съм”.

„Ние сме предоставили запис, който сме проверили. Предоставихме и документи, които доказват, че всичко е истина. Това е денонощна работа в екип. Това не са отделни фрази, това е цял разговор от 17 минути. Това е едно варварско отношение към държавата, да не се върнат едни пари към държавния бюджет. Няма съмнение, защото документите го потвърждават.“, каза Йончева, като допълни, че записът е направен от човек, който е присъствал на въпросните разговори.

„Имаме защитен свидетел, има свещено право да не го разкриваме. Той ще даде показания. Аз няма да го издам. Прави се опит да се обсъжда личността на свидетеля. Свидетелят няма значение какъв е, единственото важно е истина ли е информацията, която се поднася. Ние сме провели много голяма работа с документи. Не може да ме е подвел, защото разполагаме с документи.“, казва още тя.

Според Йончева не става въпрос за размяна на няколко фрази, а за дълъг разговор, в който се заявява, че трябва едни 700 000 хиляди лева да се спестят.

„В записа ние чуваме как г-н Банов говори, че трябва да се спре строителството по независими от строителя причини, за да не започне дело и да не бъдат взети тези 700 хил. лева. Има становище на Агенцията за обществени поръчки. от края на 2015 г. Там се говори, че има само два Акт 10. След 1 година има доклад на Държавна финансова инспекция. Актовете за периода 2015 г. не са 2, а са 5, дописани са 3 акта", каза тя.

Депутатът на БСП заяви, че сигналът срещу Банов ще бъде внесен официално в европейската служба за борба с измамите ОЛАФ и специализираната прокуратура в понеделник.

Йончева коментира и предстоящите европейски избори, като заяви, че според нея листата на БСП трябва да бъде оглавена от Сергей Станишев.

„Смятам, че Сергей Станишев трябва да води листата, но това не зависи от мен. С него се чуваме по няколко пъти в годината и говорим предимно за децата”, коментира тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ