Зеленски: Руснаците имат заповед да заличат Украйна

Зеленски: Руснаците имат заповед да заличат Украйна

Зеленски: Руснаците имат заповед да заличат Украйна

Руснаците имат заповед да заличат Украйна. Това заяви във видео обръщение украинският президент Володимир Зеленски, визирайки руското настъпление в страната му.

В изказването си той се позова на атаката над Бабин Яр от вчерашния ден – мястото на клането на евреи през Втората световна война от германски окупатори. „Този обстрел доказва, че за много хора в Русия нашият Киев е абсолютно чужд. Те не знаят нищо за Киев, за нашата история. Но всички те имат заповед да заличат историята ни, да заличат страната ни, да заличат всички ни“, обяви Зеленски, цитиран от „Гардиън“.

 

„Мина още една нощ от пълномащабната война на Русия срещу нас, срещу народа. Тежка нощ“, каза той. „Днес вие, украинци, сте символ на непобедимостта. Символ, че хората във всяка страна могат да станат най-добрите хора на земята във всеки един момент“, допълни президентът.

По думите му близо 6 хил. руски военни са убити в първите шест дни от руската инвазия. „Москва няма да може да завземе страната ни с бомби и въздушни атаки“, заяви Зеленски.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ