Зукърбърг с послание за изборите в САЩ към своите служители

Зукърбърг с послание за изборите в САЩ към своите служители

Зукърбърг с послание за изборите в САЩ към своите служители

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви пред служителите си, че демократа Джо Байдън ще бъде следващият президент на САЩ и че е важно хората да знаят, че изборите са били честни, предаде Си Ен Би Си.

„Вярвам, че резултатът от изборите вече е ясен и че Джо Байдън ще бъде следващият президент. Важно е хората да имат увереност, че изборите са били честни, като това важи и за десетките милиони хора, подкрепили Тръмп“, е казал Зукърбърг по време на заседание на фирмата, съобщава „Бъзфийд Нюз“.

Коментарите на Зукърбърг са първият случай, в който той признава победата на Байдън, въпреки че Доналд Тръмп продължава да оспорва изборните резултати, твърдейки, че на вота на 3 ноември е бил белязан от много измами. Републиканецът обаче не е представил никакви доказателства за своите твърдения.

Позицията на Зукъбърг идва на фона на критиките срещу Facebook от някои членове на екипа на Байдън по отношение ролята на социалната мрежа в разпространението на фалшиви новини, подкопаващи американската демокрация.

Въпреки тези критики, служители на Facebook заявиха пред Си Ен Би Си, че те изпитват най-вече облекчение, тъй като изборите през 2020 г. преминаха без претенции за чужда намеса или за масова деизноформация. Докато през 2016 г. социалната мрежа бе обвинена за резултата от изборите, този път тя е се е постарала да представя на потребителите достоверна информация за изборите в САЩ,.

В коментарите си към служителите на Facebook Зукърбърг също отбеляза, че бившият съветник на Тръмп Стив Банън не е нарушил достатъчно от политиките на социалната мрежа, за да бъде закрит профила му в нея – нещо, което направиха наскоро от Twitter, след като той призова за обезглавяване на шефа на ФБР Кристофър Рай и водещият държавен експерт по инфекциозни болести д-р Антъни Фаучи.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ