нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

26 европейски града се състезават за домакин на българския Webit.Festival

Снимка: Пламен Русев , изпълнителен председател на Webit, инвеститор и филантроп и Аниела Русева, директор на световните събития Webit

 

Лондон, Париж, Мадрид, Тел Авив, Будапеща, Брюксел, Амстердам, Валенсия, Виена са само част от градовете, които са подали документи да бъдат домакин на Европейското събитие за иновации и технологии и най-значим форум за бъдещето.

На над 60 милиона евро се изчислява ефекта на Webit върху икономиката на страната домакин. В това число се включват както приходите от туристически услуги, така и преки и непреки инвестиции в компании, създаване на нови работни места и маркетинг на дестинацията като място за иновации, и като локация за световен събитиен туризъм.

 

“Подобни събития са много малко в света и се превърнаха в най-силния инструмент за реклама на една държава и за привличане на инвестиции и таланти. България трябва да се гордее, че такъв световен феномен е бил създаден в страната и до сега Webit се случва именно в София”, казва глобалния иновационен директор на Филипс, Анош Такар.

 

“Това е изключително световно признание за Webit и България! Голяма е гордостта на екипа ни от факта, че идеята и мечтата, която започнахме да осъществяваме преди 11 години в София – днес е нещо, за което най-големите Европейски градове се състезават”, коментира д-р Пламен Русев, изпълнителен председател на Webit.Foundation.

 

“Когато създадохме Webit много хора от нашата индустрия не знаеха къде се намира София. След като си правеха труда да потърсят, откриваха, че е столицата на най-бедната държава в ЕС и ни казваха, че нямат никакъв интерес нито към България, нито към региона. Съветите от експерти бяха, че за да има успех, подобно събитие трябва да бъде на голям пазар като Англия, Франция, Испания... но за Пламен не беше важен успехът на събитието, а успехът на идеята Webit – да наложим марката България, да свържем екосистемите, да създадем нови възможности, да задържим талантите си в страната и да привличаме нови. И за наша радост и гордост явно сме на правилния път, щом днес именно от най-големите европейски пазари – градове и държави символ на иновациите в Европа са в състезание за домакин на Webit 2020.” , казва Аниела Русева, директор на световните събития Webit.

 

Благодарение на Webit световните медии започнаха да наричат София – Дигитална Столица. Webit.Festival Europe 2019 ще се проведе на 13-15 Май в София (www.webit.bg).

 

още от ПР и събития