Johnnie Walker с ново, експериментално уиски

Johnnie Walker с ново, експериментално уиски

Johnnie Walker с ново, експериментално уиски

Шотландският бранд Johnnie Walker обогатява продуктите си и експериментира с нова, лимитирана серия уискита на име Johnnie Walker® Blenders’ Batch. Продуктите в серията предизвикват традициите, уменията и вечния стремеж към съвършения вкус на майстор-блендьорите на Johnnie Walker, начело с Джим Бевъридж, съобщават от компанията.  

Информация за ценителите: Red Rye Finish е първият бленд от тази серия - комбинация от малцови и зърнени уискита, отлежали в бъчви, в които е отлежавал бърбън, а накрая - и 6 месеца в бъчви, в които е отлежавало ръжено уиски. За създаването на уникалния бленд са направени над 50 опита с 203 малцови и зърнени уискита. Рецептата на Red Rye Finish е резултат от смесването само на четири уискита, включително едномалцовото Cardhu, заради неговата плодова свежест, както и зърненото уиски от шотландската област Порт Дундас, заради неговия ванилов вкус.

„Red Rye Finish е вдъхновено от влечението ми към характерния вкус на американските уискита, което открих още преди 25 години, докато работех в Луивил, Кентъки. Работата ми по Red Rye Finish доведе до създаването на едно невероятно съвременно уиски. За мен то е меко, сладко и леко и е най-доброто сред шотландските уискита - с ръжен завършек, вдъхновен от най-добрите американски уиски вкусове“, споделя майстор-блендьорът Джим Бевъридж.

Новият бленд може да се консумира чист, но притежава и вкусови качества, за да присъства в множество коктейли, особено в съчетания с джинджифилова бира.

„Любителите на коктейлите ще бъдат заинтригувани да опитат някои от нашите любими коктейли, каквито са Red Rye Finish Manhattan (Red Rye Finish с вермут и малко Ангостура битер, украсен с парченце портокал или коктейлна черешка) и Red Rye Finish & Ginger (Red Rye Finish със сок от изцеден лайм и джинджифилова бира, гарниран с парченце портокал или пръчица канела)", посочват от компанията.

Експериментирането е ключът към иновацията, смята Бевъридж. “Това е заложено в същността на Johnnie Walker® от самото начало. В момента, ние правим това, с което се занимаваме вече почти 200 години - експериментираме с вкусовете, за да сме сигурни, че уискито, което произвеждаме, е възможно най-доброто. Разбира се, методите през годините са се променили, особено с напредъка на технологиите, но различното при Blenders’ Batch е, че даваме възможност на хората да опитат нещо иновативно, понякога дори странно. Смятаме, че те не просто ще се влюбят в резултата, но и ще намерят за вълнуващо да се запознаят с историята, която се крие зад всеки вкус“, казва той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ