Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

215 000 работни места и възможности за обучение осигуриха за три години Нестле и Алианс за младежта

Подготовката на следващото поколение предприемачи - това е една от новите големи цели, които си поставя паневропейската инициатива "Алианс за младежта"

Повече от 215 000 работни места, обучения и стажове за младежи са осигурени през последните три години от Нестле и европейските партньори на инициативата Алианс за младежта

В началото на Международната седмица на дуалното образование Марко Сетембри, изпълнителен директор на Нестле за зона Европа, Близък Изток и Северна Африка (EMENA), заяви: „Гордея се с резултатите, които постигнахме с Алианса за младежта. От началото на инициативата през 2014 г. събрахме 340 бизнес партньори и създадохме 1100 схеми за стаж и практика в региона EMENA. Ще продължим да популяризираме това като възможност за професионално израстване на младите хора. “

Паневропейската инициативата Алианс за младежта следва ангажимента на Нестле да осигури 230 000 възможности за работа и обучение между 2017 и 2020 г. за младите хора в зона Европа, Близък Изток и Северна Африка (EMENA).

Нестле си сътрудничи със своите партньори от Алианс за младежта в редица иновативни проекти за насърчаване на практическото обучение и младежката работоспособност. По повод Международната седмица на дуалното образование компанията стартира пилотен проект съвместно с Майкрософт за сертифициране на дигиталните умения на своите стажанти. Първият цикъл на проекта ще включва повече от 60 младежи от фабриките на Нестле във Франция. След приключване на обучение за дигитални умения за период от шест месеца те ще получат сертификат от Майкрософт.

Алианс за младежта си поставя за цел да подготви следващото поколение предприемачи. Инициативата обединява сили с Junior Achievement Европа - най-голямата организация за обучение по предприемачество в Европа - за да помогне на младите европейци да придобият предприемачески умения. Амбицията на това сътрудничество е да се подпомогнат 500 ученици в получаването на международна квалификация за предприемачески умения. Подкрепени от своите преподаватели и от бизнес доброволци от компаниите-членове на Алианса за младежта, учениците, участващи в програмата на Junior Achievement Европа, ще се обучават как работи една компания, как могат да генерират идеи и да откриват най-добрия начин за разработване на пазарни стратегии и тяхното осъществяване.

През ноември, в рамките на Международната седмица на дуалното образование, Нестле България също ще продължи да следва своя ангажимент и ще предостави на млади хора от професионални гимназии възможността да се докоснат до работните процеси в компанията. Младите ще имат възможността не само да посетят производствената фабрика на Нестле България, но и да участват в специални активности, които да повишат техните знания от професионалното им обучение и да развият практическия им опит чрез занимания в реална работна среда.

още от Работа