нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Fujitsu въвежда промяна в работния живот на 80 хил. служители

Getty Images

Технологичната фирма Fujitsu ще предложи на своите над 80 хил. служители в Япония нова безпрецедентна гъвкавост, като част от адаптацията си към „новото нормално“ след началото на пандемията от COVID-19, предаде „Би Би Си“.

Програмата „Промяна в работния живот“ ще позволи на всички да организират ежедневието си и да използват времето си по-добре, като им даде възможност да изпълняват задълженията си от вкъщи, когато пожелаят, както и да избират в кой офис да го правят, когато имат ангажименти, свързани с физическо присъствие на работа. От компанията смятат, че тази автономност ще увеличи продуктивността и позитивните резултати на екипите.

Според проф. Срий Срийнивасан от школата по журналистика в университета „Стоуни Брук“ тази стъпка подчертава огромното дългосрочно въздействие на новия коронавирус. „Това е още един знак, че всичко, което знаем за офиса и бъдещето на работата, се отменя. Хиляди работодатели и милиони служители научават плюсовете и минусите на новото нормално“, коментира той.

По-рано тази година дистанционни условия на работа предложиха още Twitter, Facebook и Google.

още от Работа