нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Да оставим телефоните, да потърсим приятелите си, напомня тази реклама

Тази коледна рекламна кампания от Испания събра внимание и трогна стотици зрители в страната и по света с реалните си герои и посланието, което отправя.

Тя е изготвена за бранда ликьор от Испания Ruavieja и е дело на агенция Leo Burnett в Мадрид.

Рекламата е документален филм, който първоначално представя няколко двойки добри приятели и приятелки от години, които много държат един на друг. В рамките на експеримент мъжете и жените споделят горе-долу колко често се виждат в месеца и колко време прекарват заедно. После посочват и възрастта си. След това им се предлага на базата на тази информация чрез специален калкулатор, пуснат и онлайн, да се изчисли ако продължават с тази честота, колко още време може да прекарат заедно в живота си. Сравнява се с времето - дни, часове - което прекарват пред екраните на телефоните, в приятелства в интернет и в гледане на телевизия, сериали и др. 

Контрастът е шокиращ. Някои от заснетите приятели се просълзяват, когато разбират, че всъщност не им предстоят чак толкова много реални дни заедно. 

Филмът е режисиран от Феликс Фернандес де Кастро от Tesauro, посочва AdAge.com. Мотото на кампанията е #TenemosQueVernosMas или "Трябва да виждаме повече един от друг". 

Видеото бе представено през ноември и вече има над 12 млн. прегледа. 

Ето го и него. 

още по темата
още от Реклама