нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Мечтай по-лудо": Трогателната реклама на Nike за Алекс Рока Кампийо

Спортният бранд Nike представи силна реклама от поредицата "Мечтай по-лудо", която за 11 дни събра над 1,3 млн. прегледа в YouTube.

Видеото разказва за нечовешкия подвиг на испанския атлет Алекс Рока Кампийо, който е първият спортист с церебрална парализа, участвал в голямото състезание Titan Desert Race.

През 2018 г. той се впуска в него въпреки състоянието си, за да опита да премине 600 километра с планинско колоездене в пустията на Мароко. Не успява да финишира и се оттегля след 300 километра заради дехидратация. През 2019 г. обаче опитва отново. 

Рекламният филм е преди всичко направен за Instagram Stories на бранда Nike, посочва AdAge. Той е дело на агенция B-Reel в Лондон. Сюжетът следва пътуването на Кампийо през Titan Desert Race 2019. Включени са видеокадри от детството му. Филмът цели да отрази неговата решителност и куража му на фона на физическите пречки. Това прави историята достойно продължение от поредицата "Мечтай по-лудо", която разказва за постиженията на спортисти, смятани за малко възможни, за да вдъхнови публиката. 

още по темата
още от Реклама