Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Пътуването" - новият рекламен филм на Ридли Скот (видео)

Известният кинорежисьор Ридли Скот засне за турския авиопревозвач Turkish Airlines нов рекламен филм от 6 минути, който разказва за вълнуващо преследване сред някои от емблематичните символи на Истанбул. 

Продукцията отдава почит към Града на Босфора, който 85 години е дом на авиокомпанията. 30-секундна реклама, част от филма, бе излъчена в неделя (3 февруари) през първата четвърт на най-гледаното спортно събитие в света – финала на американската футболна лига Супербоул. Същевременно, пълната 6-минутна филмова версия бе качена в официалния Youtube канал на Turkish Airlines.

Turkish Airlines е първият турски бранд, който рекламира на Супербоул. Той очарова публиката с вдъхновяващите си и оригинални реклами от 2016 г. насам. През 2016 г. авиокомпанията представи на събитието кампанията "Батман срещу Супермен" с Бен Афлек в главната роля, през 2017 г. Морган Фрийман призова глобалната аудитория да "Разшири своя свят", а през 2018 г., като част от кампанията "Петте сетива", д-р Оз изследва чудесата на света чрез сетивата си, посещавайки някои от най-уникалните дестинации, до които Turkish Airlines лети.

"Със своите красиви пейзажи, обградени от вода, Истанбул е вдъхновяващ град, около който да се изгради история. Той е страхотен фон на сюжетната линия, която обединява главните герои по вълнуващ и грандиозен начин, както и самият Истанбул е направил за редица поколения", коментира Ридли Скот. 

Рекламата, продуцирана от RSA Films, е първата, която Скот режисира от 15 години насам, за да отбележи откриването на Летище Истанбул, новият дом на Turkish Airlines.

"Пътуването" представя Истанбул като оперативен център на Turkish Airlines, както и като новия авиационен хъб за международните пътници, който ще бъде най-големият в света с годишен капацитет от 200 милиона пътници. Летейки до повече държави от всяка друга авиокомпанията, Turkish Airlines понастоящем свързва 306 дестинации в 124 страни, а броят им ще расте с преместването на новото летище.

Силвия Хукс, известна с ролята си в "Блейд Рънър 2049", играе водеща роля във филма, представящ ключови забележителности в Истанбул като двореца Чираган, Цистерната на базилика, площад Ортакьой и Летище Истанбул. Новото летище бе домакин на снимките, в които са участвали общо 500 актьори, а сцените представят кабинния екипаж на Turkish Airlines, облечен със своите нови униформи и иновациите в дизайна на кабината.

Британският продуцент и кинорежисьор, известен с незабравимите филмови класики като "Пришълецът" (1979), "Блейд Рънър" (1982), "Телма и Луиз" (1991) и "Гладиатор" (2000), както и съвременния хит "Марсианецът" (2015), е известен освен с проектите си за голям екран, и като режисьор на реклами. Четирикратно номинирият за "Оскар" Ридли Скот е режисирал около 2700 реклами, включително редица известни такива, създадени за някои от големите световни марки.

Като част от кампанията на Turkish Airlines са създадени 6-минутен късометражен филм, четири промоционални версии и специални видеа "зад кулисите", които описват цялото преживяване и включват интервюта с режисьора и актьорите. 

Ето и новия филм на Ридли Скот за компанията. 

още по темата
още от Реклама