нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Роджър Федерер в спортна реклама на Mercedes-Benz (видео)

Тенис звездата с най-забележителни постижения в света Роджър Федерер участва в нова реклама на луксозния автомобилен бранд Mercedes-Benz, по-точно на модела на Mercedes C-Class 2018. 

Видеото е под мотото "Никога не спирай да се усъвършенстваш" и в него се вижда още известният южноафрикански лекоатлет Акани Симбине. Кадрите са озвучени от ритмичния рап на германско-ганайския хип-хоп изпълнител Klein.

Формулата на рекламата е традиционна за тези на големите спортни брандове - световнизвестни спортисти са заснети на терена и по време на тренировки и мачове, докато работят, стават все по-добри и печелят. 

"Това е най-спортната и най-динамична C класа на всички времена", казва във връзка с рекламното видео в изявление Натанаел Сиджанта - директор глобални маркетингови комуникации на Mercedes-Benz. 

Кампанията е дело на немската рекламна агенция Antoni Garage, с режисура на видеото от We Are L.A. - дуото, което стои зад блокбъстър спотове за спортни брандове като реклама на Nike за азиатския пазар с участието на корейски рапър и друга, за Converse, на име "Made by You". Същата двойка е автор и на популярното видео на певеца Фарел Уилямс "Happy". 

Рекламата се излъчва глобално, по телевизията и в социалните мрежи в 15, 30 и 75-секундни видео версии. За телевизията е заложена традиционната формула от 30 секунди, а в социалните мрежи филмът е в най-дългата си форма от 75, както и като четири видеоклипа, направени по 15 секунди, посочва creativity-online.com.

още от Реклама