Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Калоян Паргов: София се развива на две скорости - на грандиозните ремонти и на занемарени райони

Снимка: Мениджър нюз

София се развива на две скорости - на грандиозните ремонти в центъра и на забравените и занемарени райони. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов по време на 14-ата конференция на БСП - София, цитиран от Агенция "Фокус".

"Поставяхме остро проблемите, свързани с различното недофинансиране на здравеопазване, социални дейности. Групата на БСП неведнъж внасяше доклади с алтернативни предложения. Осъществихме редица инициативи, свързани със завода за твърди отпадъци", каза Паргов и отчете, че резултатът е бил оставката на заместник-кмета по екология.

"Гласувахме против решението Столична община да вземе заем за изграждане на RDF инсталацията в близост до идеалния център на града и предложихме алтернативен вариант, защото опозицията е не само да критикува, но да предлага алтернативни решения. Изискахме заедно с други съветници и изнесохме доклад за провеждане на референдум точно по този въпрос. ГЕРБ за пореден път подобен референдум. Очевидно, че има голям страх от мнението на хората по един или друг важен проблем за града и за нас. Обърнахме внимание на въпросите с презастрояването в редица квартали, например "Младост", подкрепихме справедливите протести, които доведоха до оставката на кмета на района", припомни Паргов. 

И посочи, че БСП е постигнала целта си ГЕРБ и кметът Фандъкова да бъдат постоянно в обяснителен режим. "Показахме на столичани, че работим за тях", каза още той. 

По думите му, срокът за годност на това правителство и на това управление е изтекло.

"БСП носи отговорност, длъжна е да победи ГЕРБ в предстоящите парламентарни избори и София трябва да бъде на нужната висота за това", изтъкна Паргов. По думите му няма да е лесно и всякакви "аватари" в политическото пространство поставят под съмнение бъдещето на България.

"Колкото и да ни обнадеждават тези резултати, колкото и да ни зареждат с енергия, не успяхме да я постигнем тази политическа цел - да свалим ГЕРБ и нейният едноличен владетел от политическа власт. Да поемем управлението на национално ниво и в столицата - все нещо не ни достигна. Много ни се искаше да стане бързо и веднага, но очевидно след 10 години престой във властта тази задача не е толкова лесна и моля всеки да си дава сметка, когато дава оценки. Било то на столично, било то на национално ниво. София ние бяхме близо до победата, както и в страната по време на парламентарните избори. Очевидно, че нашите политически послания изплашиха управляващите и те направиха всичко възможно да ни спрат, харчейки огромни средства, мобилизирайки пропагандна машина, която трудно можехме да пробием", допълни Паргов.

 

още от София