Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Подписват през юли договора с новия концесионер на летище София

Снимка: Мениджър нюз

Конценсионният договор за летище София ще бъде подписан до средата на юли. Това заяви транспортният министър Росен Желязков по време на извънредното заседание на Министерски съвет днес.

„Решението на ВАС е окончателно. Това отваря възможността за подписване на договори и започване на така наречения преходен период, в който се предава управлението на актива летище София. Летищен оператор е Мюнхен. Всички участници бяха с добри оферти. До средата на юли вероятно ще се подпише договорът и в следващите дни трябва да бъде преведено първоначалното плащане. Това плащане е в размер на 550 милиона без ДДС. То ще отвори вратата за сериозните бюджетни постъпления в рамките на тази година", каза Желязков.

Върховният административен съд (ВАС) миналата седмица остави в сила решението на Комисията за защита на конкуренцията от 14 ноември 2019 г. С него се потвърждава изборът от Министерството на транспорта, информационните съобщения и технологии на концесионер на летище София, с което за изпълнител е определен консорциум „Соф кънект“. 

 

още по темата
още от София