Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Решено: Заплатите в градския транспорт в София ще растат с по 10% годишно до 2022 г.

Столичният общински съвет прие с голямо мнозинство предложението да бъде подписано тригодишно споразумение, което да гарантира повишаването на заплатите на служителите в градския транспорт с по 10% в следващите три години.

Предложението бе прието с 45 гласа „за” и 6 – „въздържали се”.

Първото увеличение на възнагражденията на заетите в общинските транспортни дружества ще бъде през 2020 година.

"След дълги и тежки преговори със синдикатите, по тяхно предложение, се прие тригодишна програма за увеличаване на заплащането на всички работещи в транспортните дружества с 10 процента на година през 2020 г., 2021 г и 2022 година", посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Всяка година ще сме длъжни да внасяме в СОС със приемането на бюджета, средства които да осигурят този ангажимент", подчерта Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя изрази съжаление, че групата на БСП в СОС не е подкрепила доклада за увеличение на възнагражданенията на водачите. "Но хората трябва да знаят това", каза Фандъкова.

Тя припомни, че от 1 февруари тази година заплатите на всички работещи в четирите общински транспортни дружества бяха увеличени с 10%. А от 21 април е постигнато споразумение за увеличаване с още 10 процента на заплатите на водачите в автотранспорта, електротранспорта и метрото. Заплатите на водачите тази година са увеличени с общо 20 процента със средства от бюджета на Столичната община, посочи кметът.

още от София
09
Понеделник
Декември