нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

„SoHome Residential Park“ – първият жилищен комплекс в новия квартал на София

Един от мащабните проекти за развитието на София и справянето с нуждите на нарастващото й население, е усвояването на свободни територии и застрояването им. Но не хаотичното застрояване, а планираното и адекватно изграждане на нови домове, офис и търговски имоти, както и социална инфраструктура. На вниманието на Столична община и големите инвеститори е кв.“Хладилника“, където вече е започнало реализирането на някои строителни обекти. Един от първите изцяло жилищни проекти там е на „Хъс Инвест“ – малкият град в града, „SoHome Residential Park“.

„SoHome Residential Park“ – баланс между природа и строителство

„Хъс Инвест“ е строителен инвеститор, който изцяло съобразява проектите си с изискванията на купувачите на недвижими имоти в София, а те надвишават опростената визия за нов блок и достатъчно голямо жилище в него. Все по-често хората търсят спокойна и екологична среда за живот, достъпна инфраструктура и удобни транспортни връзки. Не всеки успява да се справи с това предизвикателство, но „SoHome Residential Park“ е едно от доказателствата, че „златната среда“ е достижима. Разположен между Ловен парк, река Драгалевска и столичния Зоопарк, собствениците на апартаменти няма да се притесняват от бъдещи строителни дейности в района. Комплексът се състои от 10 жилищни блока, обединени от богата паркова среда с висока и ниска растителност, водни огледала, фонтани, детски площадки и кътове за отдих. Въпреки внушителните си мащаби, той ще предостави комфорт на обитателите си заради достатъчно голямото отстояние между сградите и правилното планиране на общите пространства. За поддръжката и сигурността на комплекса ще отговарят екип от професионалисти.

Ново строителство в София – удобства за родителите, забавления за децата

По последни данни на европейската статистическа служба, Евростат, процентът на работещите жени в България е нараснал с 16 пункта от 2002г. до 2018г. Това означава, че все по-малка част от тях имат възможност да гледат децата си по цял ден и имат нужда от външна помощ. Недостигът на детски градини е проблем не само в София. Социалната ангажираност на инвеститора „Хъс Инвест“ е декларирана в „SoHome Residential Park“ чрез създаването на специализиран детски център с аниматори и педагози, които да се грижат за малчуганите когато родителите им са ангажирани. По-големите деца пък могат да бъдат оставени да се забавляват на детските площадки в пълна безопасност, благодарение на контролирания достъп и охранителите на портала и вътре в комплекса, на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

За приятен завършек на натоварените делнични дни или за позитивно начало на почивните, на разположение на жителите са фитнес зала и уелнес зона, както и уютен ресторант с красива градина. На територията на комплекса са предвидени и 18 търговски помещения, които обаче ще се отдават само под наем, за да се подбират съвестни наематели и подходяща дейност на магазините.

 „SoHome Residential Park“ – ела в твоя дом!

Приказната атмосфера на екстериора се пренася и в домовете на “SoHome Residential Park“. Без значение дали търсите апартамент с една, две или три спални, всички имоти са ориентирани на юг и са проектирани така, че да отговарят на нуждите на обитателите, като осигуряват комфорт и уют.  Всяка от десетте сгради е на пет надземни етажа и има две подземни нива, отредени за автомобилите на собствениците. Особено преимущество както за тишината и спокойствието в комплекса, така и за сигурността на жителите е, че архитектите са насочили автомобилния поток по периферията на имота.

Висококачествените материали в строителството и довършителните дейности ще осигурят на собствениците на имоти ниски разходи за експлоатация и поддръжка - фасадите са винтилируеми с минерална вата и немски клинкерни плочи; дограмата е алуминиева, от най-висок клас с прекъснат термомост и троен стъклопакет; всеки апартамент е с монтирана индивидуална термопомпа, захранваща подово отопление и охлаждане.

Очаква се първият етап от изграждането на “SoHome Residential Park, а именно сградите 6,7,8 и 9, да бъде завършен до месец септември 2021г. Ако искате да получите още информация или да направите оглед, свържете се с екипа на „Хъс Инвест“ на телефони: +359 882 11 00 22; +359 882 33 00 22 или чрез имейл: sales@sohome.bg.

 

 

още от София