Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Започва кандидат-студентската кампания в Техническия университет в София. Първи изпит - на 1 юли

Снимка: ТУ-София

Техническият университет - София обяви, че стартира приема на документи за редовните кандидат-студентски изпити за учебната 2019/2020 година. Документи ще се приемат от 17 юни 29 юни., вкл. 22 юни-събота, 23 юни-неделя и 29 юни-събота от 8:30 до 16:00 ч. -  в ТУ-София – Център по информационни ресурси (ЦИР), блок 2, партер или в регионалните центрове и бюра. Документите могат да се подават и по интернет. 

От юли започват и изпитите за прием, както следва

  • Тест по математика -на 01.07.2019 г. (понеделник) от 9:00 часа в ТУ-София, Филиал Пловдив и Инженерно-педагогически факултет-Сливен.
  • Изпит по рисуване - на 02.07.2019 г. (вторник) от 9:00 часа в ТУ-София. 
  • Изпит по композиция - на 03.07.2019 г. (сряда) от 9:00 часа в ТУ-София.
  • Изпит по чужд език (немски, френски, английски) - на 03.07.2019 г.(сряда) от 9.00 часа в ТУ-София, Филиал Пловдив (само английски език). 

В Техническия  университет-София може да се кандидатства и с оценки от проведените предварителни изпити и/или държавни зрелостни изпити, като там срокът за подаване на документи е до 04.07.2019 г.

Техническият  университет-София, първото и водещо висше училище в България в областта на техническите и приложните науки, има 14 факултета, 2 депар­тамента, 3 колежа и други звена, в които се обучават студенти и се извършват научни изследвания. В рейтинговата система на висшите училища в  България за трета поредна година той заема първо място в професионалните направления "Машинно инженерство", "Електротехника, електроника и автоматика", "Комуникация и компютърна техника", "Енергетика", "Транспорт", "Корабоплаване и авиация" и "Общо инженерство“. Институционалната акредитация на Технически университет-София е с оценка 9,56 - най-високата, получавана досега от висше училище в България. Техническият университет-София  единствен в страната предлага обучение в 3 чуждоезикови факултета, където могат да се получат и дипломи на партньорските университети и организации, съответно от Германия, Франция и Великобритания.  

Кандидат-студентите могат да избират измежду 31 бакалавърски специалности, две от които са нови - „Топлинни и хладилни технологии и системи“ и „Приложна физика и компютърно моделиране“.

Допълнителна информация може да бъде получена на сайта на Технически университет - София - https://priem.tu-sofia.bg/university/174

още от София
22
Петък
Ноември