Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Заработиха "Синята" и "Зелената" зона в София. В градския транспорт задължително с маски

Снимка: Getty Images

От днес "синята" и "зелената" зона в София възобновяват дейността си. Поетапно ще се връща и разписанието на градския транспорт. Очаква се в началото на следващата седмица всички линии ще бъдат върнати в първоначалния обем, но с намалено работно време вечер. Градските линии ще се движат до около 22 часа, а крайградските – до около 22:30 часа. 

"За месец март това, което прогнозно не постъпи в Центъра за градска мобилност като продажба на превозни документи и за зоната са около 6,3 милиона лева, за месец април прогнозно сумата ще е малко над 12 милиона лева. За всички е видно – спадът на пътниците беше значителен. Спадът при превозните документи беше около 5 пъти, така че определено в транспортния сектор това извънредно положение доведе до сериозни икономически щети", коментира в ефира на БНТ директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев. 

От понеделник започват проверки за носенето на маски в градския транспорт. Дезинфекция на всички превозни средства се прави по два пъти на ден. 

"Новата тикет-система върви по график и до края на годината тя ще може да функционира. С нея възможностите за пътуване с градския транспорт ще бъдат по-големи, отколкото в момента. На този етап не се обсъжда увеличение на цените на билетите", добави той. 

още по темата
още от София