300 килограма медали от благороден метал за Световното по художествена гимнастика

300 килограма медали от благороден метал за Световното по художествена гимнастика

300 килограма медали от благороден метал за Световното по художествена гимнастика

Благородният метал за Световното първенство по художествена гимнастика вече е в България. Впечатляващите 300 килограма във формата на медали, ще бъдат раздадени в „Арена Армеец“ между 10-и и 16-и септември на всички, които успеят да се преборят за призовите места на спортното събитие, съобщават от Българската федерация по художествена гимнастика.

„За изящните медали ще се борят и нашите прекрасни момичета. Нека заедно напълним залата и да покажем подкрепата си към нашия отбор. Какво по-хубаво от това да спечелиш медал пред родна публика“, споделя Радина Филипова, талисман на Световното първенство.

Всеки, който иска да притежава реплика на златния медал от Световното първенство в София, ще може да го закупи от специален щанд по време на събитието в „Арена Армеец“. Медалите ще бъдат предлагани с диплом, който всеки може да надпише със своето име или такова на близък роднина или приятел.

Президентът на БФХГ - Илиана Раева, ще награди с такива медали и дипломи всички български деятели на художествената гимнастика, работили от основаването на този красив спорт в международен план. Медали ще получат всички бивши президенти на БФХГ или близки на тези, които са починали, както и всички президенти на клубове в България, членове на комисии, част от БФХГ.

„За мен е много важно всички тези хора да усетят, че са част от този грандиозен форум и че със своята дейност и отдаденост към художествената гимнастика, също са неизменна част от славната история на българската художествена гимнастика и гордото и настояще. Искам да зарадвам всеки един от тях с този жест на уважение към личността им“, коментира Илиана Раева.

Специалното отличие ще получат журналисти и фотографи, които от създаването на българската художествена гимнастика до днес не спират да популяризират спорта. С медали ще се сдобият и всички спонсори и дарители които са помагали на БФХГ.

Световното първенство по художествена гимнастика в София ще се проведе от 10 до 16 септември 2018 година в зала „Арена Армеец“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ