Забъркаха "Барса" в пиар скандал

Забъркаха Барса в пиар скандал

Забъркаха "Барса" в пиар скандал

Испанският футболен клуб „Барселона“ е наeл пиар агенция, която да чисти имиджа на президента Хосеп Мария Бартомеу в социалните мрежи, атакувайки редица играчи, съобщи изданието „Марка“.

Компанията I3 Ventures трябвало да представи в положителна светлина Бартомеу и колегите му от Борда на директорите. За целта са били създадени близо 100 профила във Facebook и Twitter, а чрез тях са отправяни нападки към личности, сред които футболистите Лионел Меси, Пеп Гуардиола, Жерар Пике, Шави, бившия президент на клуба, Хуан Лапорта, и дори каталунския политик Карлес Пучдемон.

[[{"fid":"348777","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":2119,"width":3182,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Хосеп Мария Бартомеу /Getty Images

Първите акаунти са създадени през 2017 г., а според източници услугата струва около 1 млн. евро.

В официално изявление по случая от „Барса“ категорично отрекоха твърденията. „Клубът се стреми да пази своята репутация и тази на хората, свързани с него (спонсори, играчи, членове на Борда на директорите, членова на клуба на привържениците), тъй като това е фундаментален елемент и отговорност на тези, които работят за организацията. Клубът настоява за незабавна корекция на публикуваната информация и си запазва правото да упражни законни действия срещу тези, които продължават да замесват клуба в подобни практики“, заявиха те.

Феновете реагираха остро на скандала и стотици от тях призоваха президентът да подаде оставка от отбора с хаштага #BartomeuOUT.

Междувременно Меси стана първият футболист, печелил наградата Спортист на годината от наградите „Лауреус“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ