The Best от 7-годишната история на Златните момичета в зрелищен спектакъл

The Best от 7-годишната история на Златните момичета в зрелищен спектакъл

The Best от 7-годишната история на Златните момичета в зрелищен спектакъл

Най-успешните съчетания на Златните момичета, представени по нестандартен начин и всичко, през което са минали през седемгодишната си история на отбора, върнал славата на България на световната сцена на художествената гимнастика ще бъдат събрани в зрелищен мултимедиен спектакъл, който ще бъде представен на 17 ноември в столичната зала "Арена Армеец". Това разкриха на специална пресконференция днес Илиана Раева, председател на БФХГ, Ина Ананиева, треньор на Националния отбор и главните героини в предстоящото събитие, гимнастичките Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова.

Бенефисът, с който второто поколение "Златни момичета" се разделя с активната си спортна кариера   ще представи за първи път пред широка публика на живо личния принос на всеки член на отбора, допринесъл за успеха му в периода 2010 - 2016 г. 

“Отбор като техният наистина заслужава да бъде изпратен подобаващо”, сподели Илиана Раева. “За мен историята на този отбор e път, пo който имаше всичко - много любов, сълзи, болка и огромно удовлетворение от всичко, което се случи. Обещаваме ви един спектакъл на световно ниво – такова, каквото заслужават нашите момичета.”, добави тя.

“В часовете, които ще прекарате с нас, публиката ще изживее всичко, през което минахме за тези седем години и ще види всичките най-успешни съчетания на Златните момичета по нестандартен начин”, отгбеляза и Ина Ананиева, треньор на ансамбъла, а участничките в отбора коментираха, че очакват това да бъде най-емоционалният момент в живота им.

Oсвен детайли за бенефиса, гимнастичките Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова разказаха какво означава този спектакъл за тях и припомниха най-важните си постижения като национален отбор.

Само за седем години – от 2010 до 2016, второто поколение „Златни момичета“ донесе на България 81 медала от Олимпийски игри, като впечатляващата статистика на отбора включва:

8 златни медала от Световни купи многобой (Каламата 2011, София 2011, 2012 и 2013, Минск 2014, Ташкент 2015);

2 спечелени Гран При турнира (Москва 2015 и 2016);
 

60 медала от Световни купи (2010 – 2016);
 

2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала от Световни първенства;
 

1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала от Европейски първенства;
 

Световни шампиони финал на обръчи и ленти, както и бронзови медалисти в многобоя и на съчетание с топки от Световното първенство в Монпелие, Франция 2011;
 

Абсолютни световни шампиони – многобой от Световно първенство в Измир, Турция 2014;
 

Шампиони финал на бухалки от Европейското първенство в Баку, Азербайджан 2014;

Вицесветовни шампиони в многобоя на Световното първенство в Щутгарт, Германия 2015;
 

Бронзови медалисти на олимпийските игри в Рио де Жанейро, Бразилия 2016.

Под светлините на прожекторите ще бъде Oтборът в пълния му състав – всички състезателки oт последните седем години, президента на БФХГ, треньорският състав, хореографите и всички останали членове на екипа, които oбикновено са зад кулиситее – хореографи, физиотерапевти, лекари, дизайнери на трика, автори на музиката, психологът на отбора.

“Целта е да представим емоцията, сълзите, радостите, личните качества и личните истории на Златните момичета и целия екип, който стои зад техните успехи. Създаваме концепцията специално, за да почетем огромните успехи и постижения на Златните момичета и се надяваме да направим художествената гимнастика още по-любим и популярен спорт у нас чрез продукция, каквото не е правена до сега в България” сподели Калоян Лалев, управител на 24/7 Entertainment Group, който е продуцент на спектакъла. “Вече има огромен интерес към шоуто и  днес пускаме още 2000 билетa в продажба. Raдваме се, че ще имаме пълна зала, което доказва огромната любов и признание на българската публика към Отбора,” добави той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ