България сред домакините на Евроволей 2021 за жени

България сред домакините на Евроволей 2021 за жени

България сред домакините на Евроволей 2021 за жени

Оформи се крайната група на Европейското първенство за жени, в което България е един от домакините заедно с Румъния, Сърбия и Хърватия. На шампионата участват 24 отбора, разделени в четири групи по шест тима. Град-домакин от българска страна е Пловдив, а мачовете ще се играят в зала „Колодрума“, предава gong.bg

Финалната фаза с двубоите за разпределението на медали ще се проведе в Белград (Събрия).

Класиралите отбори се от Евроволей 2019 са Азербайджан, Белгия, Германия, Италия, Холандия, Полша, Русия и, Турция. От квалификациите до турнира стигнаха Беларус, Босна и Херцеговина, Унгария, Гърция, Испания, Словакия, Финландия, Франция, Украйна , Чехия, Швейцария и Швеция. Жребият е на 20 май в Белград. Турнирът ще се проведе между 18 август и 4 септември. 

Вече са известни и всички 24 участници в Европейското първенство по волейбол за мъже през 2021, след като завършиха отделните квалификации. Като домакини на първенството между 1 и 19 септември се класират Полша, Естония, Финландия, Чехия. Директни места получават класиралите се от Евроволей 2019 - Сърбия (шампион), Словения (вицешампион), Франция, Италия, Русия, Германия, Украйна , Белгия. От квалификации до турнира стигнаха България, Нидерландия, Турция, Латвия, Словакия, Черна гора, Португалия, Северна Македония, Испания, Гърция, Хърватия и Беларус. Жребият е на 27 май.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ