Български боксьор почина след мач в Албания

Български боксьор почина след мач в Албания

Български боксьор почина след мач в Албания

Българският боксьор Исус Величков е починал от раните си след участие в албанския град Шкодра, предаде Gong.bg, позовавайки се на Българския професионален боксов съюз (БПБС).

За 21-годишният Величков това е бил шести мач в категория „перо“.

От БПБС разпространиха отворено писмо по случая, в което се казва, че на 21 септември по време мач младият боксьор припада в 4-тия рунд. Лекарският екип на място се притича веднага на помощ на Величков и успява да го върне в съзнание, след което той е откаран в местна болница.  Малко след постъпването му в болничното заведение Величков издъхва.

„Българският професионален боксов съюз изказва сърдечните си съболезнования на роднините и близките на починалия състезател, като е напълно съпричастен към страданията на семейството на И. Величков. Въпреки отрицателната статистика, той показа качества на много добър професионален боксьор.“, се казва в писмото на БПБС, като от съюза допълват, че Величков е преминал всички медицински прегледи и е бил в добро здравословно състояние.

Малко по-късно стана ясно, че истинското име на починалия всъщност е  Борис Станчов, като той често участвал се е представял под друго име в различни турнири.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ