Британските медии с остри критики след расистките скандирания на мача България - Англия

Британските медии с остри критики след расистките скандирания на мача България - Англия

Британските медии с остри критики след расистките скандирания на мача България - Англия

Медиите във Великобритания похвалиха английския тим и засипаха с критики България след разгромната победа на "Трите лъва" над българския национален отбор с 6:0 в София.

Въпреки категоричната победа на англичаните, водещата тема на Острова не беше играта на момчетата на Гарет Саутгейт, а расистките скандирания от трибуните, заради които срещата бе прекъсвана два пъти през първото полувреме.

"Расистки срам в София", пише "Дейли мейл". "Гарет Саутгейт похвали играчите за изпращане на силно послание", пише "Гардиън", цитиран от bTV.

"Резултатът от България-Англия беше помрачен от расистки скандал и вечер, в която отсъстваше чистия футбол", коментират от "Индипендънт" .

Таблоидът "Сън" показва снимки с нациския поздрав по трибуните и пише, че мачът е бил прекъснат два пъти заради расизъм.

Реакцията от страна на футболистите на анлийския тим не бе много по-различна.

"Съжалявам, че България беше представена от такива идиоти по трибуните на собствения си стадион. Все едно... 6:0. Връщаме се у дома, свършихме си работата. Лек път на феновете", написа в Twitter звездата на отбора Рахийм Стърлинг, който е известен на Острова с борбата си срещу расизма на терените.

Минути по-рано той припомни и думите на българския селекционер Красимир Балъков, който каза, че в Англия имат по-големи проблеми с расизма, като написа „Не съм сигирен за това, шефе!”.

 

 

Неговият съотборник Хари Магуайър заяви, че Англия е отговорила по най-добрия начин на расизма – с победа. Той допълни, че във футбола няма място за това непристойно поведение и че трябва да се направи нещо по въпроса.

Английският капитан Хари Кейн също заяви, че е горд от поведението на отбора и че няма място в обществото и футбола

Междувременно министърът на младежта и спорта Красен Кралев поиска оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ