Букмейкърите не дават шансове на родните отбори в Лига Европа

Букмейкърите не дават шансове на родните отбори в Лига Европа

Букмейкърите не дават шансове на родните отбори в Лига Европа

През тази седмица родните евробойци ще трябва да изиграят мачовете си от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. В четвъртък вечер, от 19:00, Локомотив (Пловдив) приема Жозе Моуриньо и неговия Тотнъм на стадиона в парк „Лаута“. Час по-късно пък ЦСКА ще се изправи срещу кошмара на българските отбори БАТЕ Борисов. Домакинското предимство, за съжаление, няма да е от голямо значение, тъй като УЕФА все още не позволява допускане на фенове по трибуните.

Носителите на Купата на България са тотален аутсайдер според букмейкърите. Победата за българите се оценява с коефициент 10 от Winbet, докато 2-ката за „шпорите“ се търгува на 1.22. Още когато жребият бе изтеглен, собственикът на пловдивчани Христо Крушарски заяви, че целта на този мач е да стане спортен празник за феновете. Така че, футболистите на „смърфовете“ ще играят освободено и без големи очаквания.

Локомотив стартира сезона със спечелването на Суперкупата на България срещу Лудогорец. След това, в първия кръг на efbet Лигата „черно-белите“ загубиха градското дерби срещу Ботев. Последваха 4-ри поредни победи, включително и успех в първия квалификационен кръг на Лига Европа. В шампионата Локомотив надви Ботев (Враца) с 2:1, Славия с 2:0 и Черно море с 2:1. В последния кръг обаче момчетата на Бруно Акрапович бяха приземени от Лудогорец и загубиха с 3:1 в Разград, допускайки три гола за 20-тина минути в края на двубоя.

Тотнъм завърши много силно миналия сезон, като натрупа 6 поредни мача без загуба (4 победи). Новият шампионат обаче не стартира по най-добрия начин за лондончани, след като те бяха победени от гостуващия Евертън с гол на Доминик Калвърт-Люин през втората част. Жозе Моуриньо не бе много активен на трансферния пазар, привличайки единствено десния бек на Уувърхемптън Мат Дохърти, но пък от Северен Лондон си тръгна друг десен защитник – Кайл Уокър-Питърс. Голямата новина около Тотнъм е това, че трима играчи на „шпорите“ са заразени с коронавирус. Информацията идва от британки медии, цитирана от българския спортен сайт 7sport.net. От клуба още не дават официална информация колко и кои са заразените футболисти.

„Белите“ едва ли ще подценят срещата. Само преди два сезона, Жозе Моуриньо спечели Лига Европа, тогава начело на Манчестър Юнайтед. Огромната конкуренция в Англия в лицето на Ливърпул, Манчестър Сити, изцяло обновления Челси и бележещия непрестанен прогрес млад състав на Манчестър Юнайтед, прави интригата за топ 4 в Премиер Лийг изключителна висока и няма да е изненада, ако Тотнъм се концентрира върху спечелването на Лига Европа, което би им осигурило билет за следващото издание на Шампионската лига.

Поради тази причина, Локомотив много трудно би направил нещо в мача. Прогнозата обаче е че пловдивчани няма да се дадат без бой и няма да бъдат разгромени от надменните англичани. Като най-сигурен изглежда залога за под 3,5 гола. От Уинбет дават примамливия коефициент от 1.75. По-смелите могат да опитат и под 2,5 гола, където вече отиваме на високата ставка от 2.80. Други интересни залози са: двата отбора да отбележат гол (1.75) и Локомотив (Пловдив) да отбележи над 0,5 гола (1.72 коефициент).

Съвсем естествено, българските фенове се надават много повече на продължаване на ЦСКА в следващия кръг. Ако това се случи, „армейците“ ще вземат коефициента на БАТЕ и ще играят срещу далеч по-лек противник в следващата фаза. БАТЕ Борисов има сериозен опит срещу български отбори. Първо през 2009-та беларусците отстраниха Левски в третия квалификационен път на Шампионската лига, през следващата година БАТЕ преодоля и Литекс на Мъри Стоилов след късен гол в Ловеч и разгром в последвалото продължение. Коректно е да се отбележи, че БАТЕ не е същия отбор, след като архитектът на големите евроуспехи Виктор Гончаренко напусна клуба преди няколко сезона. „Трактористите“ дори не успяха да стигнат до титлата през миналия сезона, когато Динамо Брест сложи край на поредицата от 13 поредни шампионски триумфа на БАТЕ.

ЦСКА може и да не играе най-добрия си футбол от началото на новия сезон, но пък е в серия от 19 поредни мача без загуба. „Червените“ стартираха сезона с разочароващо равенство 2:2 при това срещу един от големите съперници – ЦСКА 1948. Последваха четири поредни победи, три в първенството и една в Лига Европа. В последния мач обаче, „армейците“ допуснаха равенство срещу Черно море във Варна. Прави впечатление обаче, че отборът бележи основно в последните минути на мачовете.

Сезонът в Беларуската Висша лига не бе повлиян от коронавируса. Там вече са изиграни 23 срещи, като БАТЕ дели първата позиция с Шахтьор Солигорск. „Трактористите“ са в серия от 4 поредни победи. В последните 7 мача, момчетата на Кирил Алшевски са отбелязали цели 24 гола. Голямата въпросителна около състава на беларусите е че двама от най-опитните им играчи са с коронавирус и няма да пътуват за България.

Според  Palmsbet, ЦСКА дори е лек аутсайдер в сблъсъка. Победа за „армейците“ е оценена на 2,68. Равенството се предлага на коефициент 3,13, а победа за гостите – 2.54. Нашата прогноза за мача е ЦСКА да спечели второто полувреме. От Palmsbet  дават стабилния коефициент от 2.89 това да се случи. В последните години „армейците“ са най-добре подготвения физически отбор в България и вече свикнахме да стигат до победата в края на мачовете си. Гостите громят наред във Беларус, но месното първенство е доста слабо и в тези мачове не може да се прецени реалната класа на отбора. Все пак БАТЕ не бива да се подценява. Само преди една година беларусците победиха Астана. През зимата на 2019-та пък Арсенал загуби с 1:0 в Минск в мач от елиминационната фаза на Лига Европа.

* Мениджър Нюз не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

Хазартът е забранен за непълнолетни лица под 18 години. Ако чуствате, че имате проблем с хазарта и желаете помощ, Ви молим да се свържете със съответните организации.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ