Двама осъдени на затвор за изтекли в интернет снимки с тялото на Емилиано Сала

Двама осъдени на затвор за изтекли в интернет снимки с тялото на Емилиано Сала

Двама осъдени на затвор за изтекли в интернет снимки с тялото на Емилиано Сала

Директор на компания за видеонаблюдение и служител от същата компания бяха осъдени на затвор заради изтичане в интернет на снимки от моргата с тялото на починалия футболист Емилиано Сала, съобщи metro.co.uk.

Изображенията, появили се в Инстаграм, са показвали момент от отварянето на тялото на спортист в морга. Семейството на Сала заведе делото за поругаването на паметта на футболиста, при което бяха подведени под отговорност бившият вече директор на компанията за наблюдение на камерите в моргата, Кристофър Ашфорд и служителката Шери Брей. Ашфор бе осъден днес на 5 месеца затвор,  а подчинената му - на 14 месеца. И двамата подсъдими се признаха за виновни за неправомерен достъп до компютърни материали.

Частен самолет с футболиста на борда изчезна от радарите на 22 януари, докато летеше през Ламанша. Започна продължителна операция по издирването му, която приключи на 3 февруари. Тогава останки от самолета бяха открити на дъното на протока, а сред и тялото на футболиста. Изтеклите в интернет кадри са от аутопсията, извършена на 7 февруари. Сестрата на Емилиано Сала – Ромина направи изявление от името на семейството си миналата седмица. „Видях снимки на тялото на Емилиано, пуснати в Instagram.  Не мога да повярвам, че има толкова зли хора, които биха могли да направят това.“, сподели тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ