Джокович победи Федерер, отива на финала в Париж!

Джокович победи Федерер, отива на финала в Париж!

Джокович победи Федерер, отива на финала в Париж!

Новак Джокович победи Роджър Федерер в дългоочаквания полуфинален сблъсък от "Мастърс" турнира в Париж. Сърбинът се наложи с 2:1 сета ( 7:6/6/, 5:7, 7:6/3/) и ще спори за титлата с Карен Качанов, съобщи bTV.

Сърбинът имаше 5 брейкбола в първия сет, но швейцарският Маестро ги отрази и се стигна до тайбрек. Там Федерер допусна един минипробив, което се оказа достатъчно за Ноле.

Швейцарецът започна трудно и втория сет, като му се наложи да спасява два брейкбола при първото си подаване. Отново мисията бе успешна. Двамата не допускаха да се стигне до пробив и всичко вървеше към нов тайбрек. При 6:5 в полза на Федерер обаче швейцарецът успя да достигне до първи пробив в мача и да изравни резултата.

Третият сет отново започна с проблеми и спасени точки за пробив от страна на Маестрото. Класата и на двамата за пореден път си пролича и те доведоха нещата до решителен тайбрек, който да определи финалиста в Париж.

Джокович доминираше - поведе с 6:1, даде две разигравания на съперника си и триумфира със 7:3 в тайбрека, с което и в мача след 3 часа и 6 минути игра.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ