Европейско първенство по кану-каяк в Пловдив

Европейско първенство по кану-каяк в Пловдив

Европейско първенство по кану-каяк в Пловдив

Състезатели от 36 държави ще участват в Европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени и пара кану, което ще се проведе от 14 до 16 юли на Гребния канал в Пловдив. Това съобщи пред журналисти Евелина Петрова, изпълнителен директор на Българската федерация по кану-каяк, цитирана от агенция „Фокус“.

Според Петрова общо 780 състезатели са заявили участие в спортното събитие до този момент, а общият брой на делегатите е около 1000. Евелина Петрова отбеляза още, че за първи път в надпреварата участие ще вземат 78 параолимпийци.

Финалната кула на Гребния канал в Пловдив е единствената на Балканския полуостров, която има изграден асансьор за придвижване на параолимцийте, добави изпълнителният директор на Федерацията. За организацията на спортното мероприятие от министерството на спорта са осигурили финансиране в размер на 400 000 лв.

През миналата година Пловдив прие Европейско първенство по кану-каяк за юноши, девойки и младежи до 23 години. Догодина предстоят Световно първенство по гребане за мъже и жени и Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки и младежи до 23 години.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ