Фернандо Алонсо и Макларън се завръщат в Индианаполис 500

Фернандо Алонсо и Макларън се завръщат в Индианаполис 500

Фернандо Алонсо и Макларън се завръщат в Индианаполис 500

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще се присъедини към отбора на МакЛарън за напреварата Индианаполис 500 през 2019 г., съобщи ESPN.

 Алонсо, който ще се оттегли от шампионата във Формула 1 в края на сезона, ще участва за втори път в Инди 500, след като през 2017 г. води състезанието в течение на 27 обиколни, но не успя да го завърши заради проблема с двигателя.

Испанският пилот ще се завърне на пистата "Индианаполис Мотор Спидуей" в САЩ за 103-ото издание на култовата автомобилна надпревара с целта да стане втория носител на "Тройната корона" в моторните спортове - победа в Гран При на Монако във Формула 1 „24-те часа на Льо Ман” и Инди 500. До момента единственият пилот, който притежава и печелил и трите приза, е британската легенда Греъм Хил.

Тази година Алонсо спечели „24-те часа на Льо Ман” при първото си участие в прочутата надпревара за издръжливост заедно с екипа на Тойота. Това бе първата победа за японския производител в категорията на прототипите LMP1 след 20 старта на легендарната писта. Освен това Алонсо има и две победи на  в Гран При на Монако, съответно през 2006 г. и 2007 г..

„От доста време е ясно желанието ми да постигна Тройната корона. През 2007 г. имах незабравимо преживяване на пистата Индианаполис. Дълбоко в себе си знах, че ще върна на нея, ако имам тази възможност. Особено съм щастлив, че ще го направя заедно с Макларън. Това винаги е бил първият ми избор.“, каза Алонсо

„Надпреварата ще бъде трудна, ще се борим с най-добрите, така че предизвикателството е огромно. Но ние сме пилоти и това е причината да участваме в този спорт. Едно от нещата, които очаквам с нетърпение, е да видя отново феновете – те са просто невероятни“, допълни той.

Отборът на Макларън има три победи в надпреварата – през 1972 г., 1974 г. и 1976 г

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ