Гришо четвърти в света, чуждестранни медии хвалят успеха му

Гришо четвърти в света, чуждестранни медии хвалят успеха му

Гришо четвърти в света, чуждестранни медии хвалят успеха му

Григор Димитров вече се намира под № 4 в световната ранглиста. Има и не малък шанс той да завърши трети в нея за тази година. Но това не зависи само от него, посочва агенция "Фокус".

Ако Александър Зверев падне довечера от Джак Сок на Мастърс турнира в Лондон, а Димитров спечели следващите 2 мача, Гришо ще се изкачи до третата позиция в света.

Секретарят на българската федерация по тенис Катерина Генова и анализаторът Асен Григоров заявиха, че успехът на Димитров е невероятен, а класирането му за финалния Мастърс е най-доброто постижение в мъжкия ни тенис. 

Междувременно международни спортни медии коментират успеха на Димитров. Това е първият българин, който се класира за финала на сезона в 48-годишната история на надпреварата, пише ATPWorldTour.com. Изданието цитира Димитров да казва "Смятам, че ясно аз изиграх страхотен мач днес". "Мисля, че фокусът ми беше много добър. Започнах мача добре. Използвах всяка възможност. Погрижих се за всички топки, за които трябваше. Спечелих най-важните точки, особено в първия сет", продължава Григор, цитиран от ATP World Tour.  

"Димитров си резервира място в първите четири на ATP финалите след като измете Гофен на лондонския O2 Arena", посочва британският "Дейли Мейл" в сайта си. Мачът за малко да се превърне в унизителен след като Димитров поведе с 6-0 3-0. Когато Гофен накрая се качи на борда, той не можеше да спре българина да запечати своята победа с 6-0 6-2, пише "Дейли Мейл"

Димитров унищожи Гофен, достигайки полуфиналите, отразява в заглавие ESPN

Британският "Дейли Експрес" цитира Гофен да казва, че когато се играе срещу Рафа (Рафаел Надал - б.р.), човек трябва да играе 2 часа и 40-45 минути. "Изразходваш много енергия на корта. Не е лесно да имаш добро възстановяване след мач като този. Но това не е причината да загубя от Димитров", казва той. 

Също така, авторитетната британска спортна телевизия Sky Sports засипа с похвали Григор Димитров. "Той игра толкова добре, че може би ни показа какво ще се случи през 2018 година. Изглежда много по-добре", коментира един от експертите в студиото Питър Флеминг.

"Какво впечатляващо представяне! Григор все едно взе ракетата от ръцете на Гофен. Говорим за това хлапе от толкова време - кога ще пробие, кога ще стане истинска супер звезда? Може да е тази седмица", споделя мнението си друг от анализаторите Грег Руседски, който бе предрекъл успех на Димитров над Гофен и също, че той, заедно с Рафа Надал, ще се класира на финалите от група "Пийт Сампрас".

"Григор беше безгрешен, беше безмилостен", посочи Тим Хенман от BBC. 

"Гофен трябва да забрави мача и да осъзнае, че опонентът му беше прекалено добър. Димитров спокойно може да спечели турнира", коментира Андрю Касълс, анализатор на телевизията, цитиран от Фокус. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ