Хьон Чун се отказа от Sofia Open

Хьон Чун се отказа от Sofia Open

Хьон Чун се отказа от Sofia Open

Хьон Чун се отказа от турнира Sofia Open в София. 21-годишният кореец ще пропусне надпреварата от категория АТП 250 заради проблемите в стъпалото, които го принудиха да прекрати участието си на полуфинала срещу Роджър Федерер на Откритото първенство на Австралия.

„Много съжалявам да обявя, че се налага да се оттегля от турнира в София. Очаквах с голямо нетърпение да се завърна отново в България и да играя пред невероятната българска публика. Кракът продължава да ме боли много, ще отнеме повече време да се възстановя”, каза Чун в специално обръщение.

Мястото на Чун в турнира ще бъде заето от словенеца Блаж Кавчич. Още един азиатски тенисист се оттегли от Sofia Open, съобщи bTV. Това е Йен Хсун Лу от Тайван, който ще бъде заменен от тунизиеца Малек Джазири.

Чун бе очакван с нетърпение в България след феноменалното си представяне на Australian Open. По пътя към историческото първо класиране на кореец на полуфинал на турнира, той победи Данийл Медведев, Александър Зверев и Новак Джокович. 

Отсъствието на Чун ще бъде още един голям удар за организаторите на турнира в София. В събота шампионът от 2017 г. Григор Димитров обяви, че участието му е под въпрос заради трамва в рамото, получена по време на Откритото първенство на Австралия.

При евентуален отказ на световният номер 4, най-известните имена на Sofia Open ще са Жил Мюлер (Люксембург), третата ракета на Франция Адриан Манарино и финалистът в София от 2016 г. Виктор Троицки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ