Хърватия няма да коленичи на Eвропейското по футбол

Хърватия няма да коленичи на Eвропейското по футбол

Хърватия няма да коленичи на Eвропейското по футбол

Хърватските футболисти няма да спазват ритуала с демонстративното коленичане на терена преди мачовете от европейското първенство по футбол, сподели капитанът на националния отбор Лука Модрич в интервю за Би Би Си.

„Нямаме намерение да го правим. Няма конкретна причина за това. Току-що обсъдихме този въпрос с нашите партньори и взехме такова решение, но това не означава, че подкрепяме расизма или дискриминацията във футбола “, каза Модрич.

Капитанът на хърватския национален отбор смята, че има и други начини за борба с расизма. „Не вярваме, че по този начин ще помогнем за решаването на проблема“, заключи той.

На 10 юни Съюзът на европейските футболни асоциации призова феновете да покажат уважение към кампанията Black Lives Matter на мачовете на Европейското първенство. От организацията заявиха, че „всеки играч, който призовава за равенство между хората, като падне на коляно, ще има право да го направи“.

Акцията, в която футболисти по целия свят коленичат, е свързана с движението срещу расизма Black Lives Matter, което се зароди след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от полицай в САЩ

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ