Италианецът Делио Роси е новият треньор на "Левски"

Италианецът Делио Роси е новият треньор на Левски

Италианецът Делио Роси е новият треньор на "Левски"

Делио Роси е новият треньор на "Левски", става ясно от официално съобщение на ръководството на футболния клуб. "Левски" се разделя с досегашния си селекционер Николай Митов по взаимно съгласие и му благодари за професионализма. Той е бил уведомен, че се търси нов титуляр за поста, но е продължил да води отбора до избора на нов треньор. На Митов е предоставена възможността за едномесечна специализация в Испания, пише в официално съобщение на сайта на клуба.

Със сигурност 57-годишният Роси ще доведе поне трима човека в щаба си, но всичките останалите треньори, без Николай Митов и Мариан Христов, ще останат. Това е било специално изискване на собственика на "сините", уточнява Sportal.bg. 

Все още не е ясно дали Букарев или Делио Роси ще води срещата с "Верея" този уикенд от четвъртия кръг на Първа лига. До момента италианецът не е работил извън Апенините, а освен това не говори английски, но е изявил готовност да дойде с цял щаб. За последно е бил треньор на "Болоня" през 2015 година.

В треньорската си кариера Делио Роси е водил "Салернитана", "Фоджа", "Пескара", "Дженоа" "Лече", "Палермо", "Фиорентина", "Сампдория" и "Болоня". Наставникът е работил с отбори в Серия "А" в общо 362 мача. 223 пъти е водил тимове в Серия "Б", а също така има 34 мача начело на отбор от трета дивизия на Италия. 

Именно той бе треньорът, който даде път на Валери Божинов в професионалния футбол. Под негово ръководство родният нападател дебютира в Серия "А" с екипа на "Лече". Тогава българинът бе едва на 15 години и 11 месеца, което го направи най-младият чужденец играл в калчото.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ