Ивайло Петков официално застъпи като спортен директор на "Левски"

Ивайло Петков официално застъпи като спортен директор на Левски

Ивайло Петков официално застъпи като спортен директор на "Левски"

Бившият футболист Ивайло Петков официално вече е новият спортен директор на „Левски”. Той бе представен на специална пресконференция, свикана от ръководството на клуба близо два месеца след назначававенто му на поста през юни.

Той заема длъжност, закрита през 2017 година от тогавашния собственик на футболния клуб, Спас Русев. Позицията спортен директор е абсолютно задължителна в в един модерен и голям глуб позицията спортен директор, коментира изпълнителният директор на „Левски” Павел Колев.

„Тази позиция изисква огромен работен капацитет. Под работен капацитет имам предвид, че той трябва да може да гледа футболисти, както и да работи в офис -понякога повече от 16-17 часа на ден. Намерих съмишленик в негово лице. Прекарваме много често дните и вечерите с Ивайло Петков в офисите. Работата е много тежка. За мен е много по-лесно да мисля само за развитието на футболния клуб. Направиха се доста сериозни промени в школата, но най-важното, което се случва, е инвестициите в инфраструктурата. Нещата се движат в правилна посока", изповяда се Колев пред журналистите.

„Не съм играл в „Левски“, но съм професионалист. Тук съм да работя, защото виждам голяма перспектива в този отбор и искам да се върне там, където му е мястото", заяви от своя страна Петков, цитиран от официалния сайт на "Левски".

Едно от основните задължения на новия спортен директор ще бъде трансферната политика, стана ясно още от думите на Павел Колев.

"Аз се чувствам много спокоен, след като Ивайло Петков дойде в клуба. Смятам, че той ще се развива заедно с Левски, а това е важно. Най-много ми харесва, че мислим в една посока за трансферната политика на клуба. В последните 10 години Левски е взел близо 200 футболисти, а от тях само 7 са си тръгнали с трансферна сума. Това обяснява до голяма степен и състоянието, в което заварихме отбора. Не очаквайте от мен да говоря всяка седмица. Не ми е такава функцията. Смятам, че е работа на Ивайло Петков да коментира представянето на отбора след всеки мач, ако реши да го прави.", коментира още директорът на "сините".

Селекцията на тима не е завършила, надявам се до края на месеца да бъдат финализирани трансферите на още двама играчи, допълни от своя страна Ивайло Петков

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ